Oud-Hollandse Roomboterspeculaas

Oud-Hollandse RoomboterspeculaasIngrediënten:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram donkere basterdsuiker
  • 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
  • 100 gram ijskoude roomboter
  • evt. 2-3 eetlepels melk

Benodigdheden:

  • plasticfolie
  • bakpapier


Bereiding:

  1. Zeef het bakmeel boven een kom en schep deze om met de basterdsuiker, de koekkruiden en een mespunt zout.
  2. Snijd de boter met 2 messen in het bloemmengsel tot kleine korrels.
  3. Kneed het geheel met koele handen snel tot een soepel deeg. Als het deeg te droog is evt. een paar eetlepels melk toevoegen.
  4. Verpak de deegbal in plasticfolie en laat deze minstens 1 uur in de koelkast rusten.
  5. Verwarm de oven voor op 175°C. Rol de deegbal op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een lap van 1-2 cm dikte.
  6. Bak de speculaas in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 35 minuten gaar en bruin.
  7. Neem de speculaas uit de oven, laat deze afkoelen en breek hem in grote stukken.

Variatietips:

  • Kneed door het deeg ca. 30 gram amandelschaafsel of strooi dit eroverheen nadat het deeg met een eetlepel melk is bestreken.
  • Druk garneeramandelen in een mooi patroon in het deeg.
Bron: Allerhande november 2003
Bereidingstijd: ca. 15 minuten + 1 uur wachttijd en 35 minuten oventijd
Print dit recept Print dit recept    

1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (3 stem(men) | gemiddeld: 5,00 punten)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close