Oosterse kipsalade
- Categorie: Gevogelte, Koud, Salades, Vlees, Voorgerechten
- Ingrediënten: citroensap, kipfilet, knoflook, munt, olie, rode peper, sesamzaadjes, sinaasappels, sjalotjes, sla, sojasaus, uien
Ingrediënten voor 4 personen:
- 200 gram (maïs)kipfilet
- 1 klein rood pepertje
- ca. 200 gram slablaadjes
- arachide- of zonnebloemolie
- 2 theelepels sesamzaadjes
- 1 eetlepel fijngehakte munt
Voor de dressing:
- 1 perssinaasappel
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalotje of kleine ui
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel zoute sojasaus
Bereiding:
- Snijd de kipfilet in reepjes.
- Maak de dressing voor de salade: pers de sinaasappel uit, hak het ontvelde knoflookteentje in kleine stukjes en leg deze in een grote kom.
- Snipper het gepelde sjalotje en doe de snippers bij de knoflook. Voeg de citroensap, de sojasaus en het sinaasappelsap toe en roer door elkaar.
- Verwijder de bovenkant en het steeltje van het pepertje. Snijd het pepertje in dunne ringetjes. Was en droog de slablaadjes.
- Verhit ca. 2 eetlepels olie in een koekenpan of wok en bak de kip reepjes in ca. 10 minuten helemaal gaar. Laat ze vervolgens afkoelen. Leg de kipreepjes in de dressing en laat ze minstens 10 minuten marineren.
- Rooster de sesam zaadjes in een koekenpan in enkele druppels olie lichtbruin. Schep ze uit de pan in een kommetje.
- Verdeel de blaadjes sla over de borden. Verdeel de reepjes kip en de dressing erover. Garneer de salade met de peperringetjes en strooi er een beetje sesamzaad en munt over.
Tips:
- Vervang de ringetjes rode peper (die scherp van smaak zijn) door in ringetjes gesneden lente-bosui.
Wijnadvies:
- Hier kunt u een chardonnay uit Australië schenken.
Bron: Boodschappen 3 – 2006
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Voedingswaarde per persoon: 172 kcal
- Datum: 11.02.2009
- Tijd: 21:42 uur
