Noedelsalade met zoetzure dressing
- Ingrediënten: bladsla, bosuitjes, cashewnoten, chilisaus, citroenen, gember, kalkoenfilet, knoflook, komkommer, koriander, limoenen, mihoen, paprika, peultjes, rode wijnazijn, sesamolie, sojasaus, veldsla, wokolie, zonnebloemolie
Ingrediënten voor 4 personen:
- 250 gram mihoen
- 400 gram kalkoenfilet
- 1 kleine komkommer
- 3 lente-/bosuitjes
- 1 rode paprika
- 150 gram peultjes
- 2 eetlepels wokolie of zonnebloemolie
- 100 gram veldsla of jong bladsla
- 2 eetlepels gehakte koriander (vers of diepvries)
- 75 gram cashewnoten
- 1 limoen of citroen
Voor de dressing:
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- ½ eetlepel geraspte gemberwortel (of gehakte gembersnippers)
- 1 eetlepel chilisaus
- 3 eetlepels rode wijnazijn
- 1 teentje geperste knoflook
Bereiding:
- Kook de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af. Laat afkoelen.
- Snijd de kalkoenfilet in smalle reepjes. Halveer de gewassen komkommer in de lengte en snijd er smalle boogjes van. Snijd de bosuitjes in schuine ringetjes en de paprika zonder zaadjes in blokjes.
- Haal de peultjes af, kook ze 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
- Roerbak de kalkoenreepjes 10 minuten in de hete olie in een wok of hapjespan.
- Meng de ingrediënten voor de dressing en schep deze door de kalkoenfilet, komkommer, bosui, paprika, peultjes en mihoen.
- Schik het mengsel op de veldsla. Strooi er koriander over en cashewnoten die licht geroosterd zijn in een droge hete koekenpan.
- Leg er partjes limoen of citroen bij.
Tips:
- De kalkoenfilet kan worden vervangen door kipfilet of varkensfricandeau.
- Vervang de chilisaus eens door enkele druppels tabasco.
Wijnadvies:
- Lekker met een frisse Elzasser of Duitse witte wijn.
Bron: Boodschappen 3 – 2006
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Voedingswaarde per persoon: 407 kcal
- Datum: 17.02.2009
- Tijd: 21:27 uur
