Nacho’s met avocadosalsa

Nacho's met avocadosalsaIngrediënten voor 4 personen:

  • 1 grote zak tortillachips naturel
  • 200 gram geraspte belegen kaas (liefst cheddar)
  • 1 grote of 2 kleine avocado’s
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 (rode) ui of 2 sjalotjes
  • 2 vleestomaten
  • 1 bekertje (125 ml) zure room
  • chilipoeder of paprikapoeder
  • 2 eetlepels gehakte koriander (vers of diepvries)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de tortillachips in een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas over de chips.
  2. Schil de avocado. Pureer het vruchtvlees en roer het citroensap erdoor. Snipper de ui of sjalotjes fijn.
  3. Kruis de vleestomaten in, leg ze even in kokend water zodat je het velletje er makkelijk kunt afhalen en snijd ze zonder zaadjes in blokjes.
  4. Schep de helft van de ui en de tomaat door de avocadopuree.
  5. Zet de tortillachips met kaas in het midden van de oven totdat de kaas licht gesmolten is. Schep hier en daar wat avocadosalsa en zure room over de gesmolten kaas.
  6. Strooi er wat chilipoeder over en verdeel de rest van de uien en de tomaten met de koriander erover.

Tips:

  • De tomatenblokjes kunnen worden vervangen door miniblokjes rode paprika.
  • Maak zelf tortillachips:
    • Steek rondjes uit 2 wraptortilla’s (kant-en-klaar) en bestrijk deze met olie.
    • Leg ze op de bakplaat en strooi er voor hartige chips kaas over en voor zoete chips poedersuiker.
    • Bak ze in een oven van 180°C in ca. 7 minuten lichtbruin en knapperig.
Bron: Boodschappen 3 – 2006
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Voedingswaarde per persoon: 477 kcal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close