Muffins van Kruidkoek

Ingrediënten voor 12 stuks:

  • 300 gram bloem (gezeefd)
  • 1 zakje bakpoeder
  • 175 gram donkere basterdsuiker
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • 75 gram boter
  • 5 eetlepels stroop
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 200 ml halfvolle melk

Materialen:

  • muffinvorm met 12 holtes (ingevet)


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif de ingevette muffinvorm met bloem.
  2. Meng in een grote kom de bloem met bakpoeder, basterdsuiker, koekkruiden en een mespuntje zout.
  3. Laat de boter met de stroop in ca. 20 sec. (vol vermogen) smelten in de magnetron.
  4. Roer het botermengsel met het ei en de melk goed door elkaar. Meng het vloeibare mengsel vervolgens snel met een vork door de bloem. Het geeft niet als er een paar klontjes inzitten.
  5. Schep het beslag in de muffinvormpjes en bak de muffins in het midden van de oven in ca. 20-25 minuten bruin en gaar.
  6. Laat de muffins 5 minuten afkoelen voordat je ze uit de vorm neemt.

Tips:

  • Heb je een combi-oven/magnetron, laat dan eerst de boter en de stroop smelten voordat je de oven voorverwarmd.
  • Voor meer kleur kun je gekleurde muffinpapiertjes gebruiken. Leg deze in de muffinvorm en schep hier het beslag in. De muffinvorm hoeft dan niet ingevet te worden.
Bron AllerHande 12-2005
Bereidingstijd: 15 min + 20 min wachttijd
Voedingswaarde: ca. 220 kcal per stuk
Print dit recept Print dit recept    

1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (1 stem(men) | gemiddeld: 5,00 punten)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close