Muffins van Kruidkoek
- Categorie: Gebak & taarten, Koek & snoep, Koud, Sinterklaas
- Ingrediënten: bakpoeder, basterdsuiker, bloem, boter, eieren, koekkruiden, melk, stroop
Ingrediënten voor 12 stuks:
- 300 gram bloem (gezeefd)
- 1 zakje bakpoeder
- 175 gram donkere basterdsuiker
- 2 eetlepels koekkruiden
- 75 gram boter
- 5 eetlepels stroop
- 1 ei (losgeklopt)
- 200 ml halfvolle melk
Materialen:
- muffinvorm met 12 holtes (ingevet)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif de ingevette muffinvorm met bloem.
- Meng in een grote kom de bloem met bakpoeder, basterdsuiker, koekkruiden en een mespuntje zout.
- Laat de boter met de stroop in ca. 20 sec. (vol vermogen) smelten in de magnetron.
- Roer het botermengsel met het ei en de melk goed door elkaar. Meng het vloeibare mengsel vervolgens snel met een vork door de bloem. Het geeft niet als er een paar klontjes inzitten.
- Schep het beslag in de muffinvormpjes en bak de muffins in het midden van de oven in ca. 20-25 minuten bruin en gaar.
- Laat de muffins 5 minuten afkoelen voordat je ze uit de vorm neemt.
Tips:
- Heb je een combi-oven/magnetron, laat dan eerst de boter en de stroop smelten voordat je de oven voorverwarmd.
- Voor meer kleur kun je gekleurde muffinpapiertjes gebruiken. Leg deze in de muffinvorm en schep hier het beslag in. De muffinvorm hoeft dan niet ingevet te worden.
Bron AllerHande 12-2005
Bereidingstijd: 15 min + 20 min wachttijd
Voedingswaarde: ca. 220 kcal per stuk
- Datum: 14.11.2010
- Tijd: 19:26 uur
