Minipizza’s

Minipizza'sIngrediënten voor ca. 60 stuks:

  • 420 gram zelfrijzend bakmeel
  • 75 gram boter, in stukjes
  • 12 eetlepels karnemelk
  • 4 eetlepels melk

Voor het beleg:

  • 125 ml tomatenpuree
  • 1 eetlepel oregano
  • 60 gram salami, in dunne schijfjes
  • 1 kleine ui, in dunne ringen
  • 60 gram champignons in dunne plakjes
  • ½ avocado
  • 50 gram zongedroogde tomaten, in dunne plakken
  • 75 gram gehakte olijven
  • 150 gram kaas in blokjes van 2 cm

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Zeef het meel in een mengkom. Voeg de boter toe. Kneed met de vingers tot een kruimelig deeg.
  2. Voeg de karnemelk en de melk toe. Roer het geheel tot een zacht deeg.
  3. Rol het deeg uit tot een 5 mm dunnen plak. Snijd rondjes van Ø ca 6 cm en leg deze op een ingevette bakplaat.
  4. Meng de tomatenpuree en de oregano en verdeel dit mengsel over de rondjes.
  5. Verdeel het beleg over de rondjes, de kaas als laatste toevoegen.
  6. Bak de minipizza’s circa 10 minuten en serveer ze warm.

Tips:

  • Als beleg kunnen verschillende soorten ingrediënten gebruikt worden. Het pizzadeeg kan enkele uren van tevoren bereid worden. De tomatenpuree en het beleg pas vlak voor het bakken toevoegen.
Bron: Feestelijke hapjes; Anne Wilson
Voorbereidingstijd: circa 40 minuten
Baktijd: circa 10 minuten
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close