Mie met kip en ananas

Mie met kip en ananasIngrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram (eier)mie
  • 400 gram kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine prei
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje ananasstukjes (ca. 200 gr)
  • 3 eetlepels (wok)olie
  • 2 eetlepels sojasaus (ketjap manis)
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 theelepel sambal oelek

Bereiding:

  1. Bereid de mie volgens de aanwijzing op de verpakking en laat in een vergiet goed uitlekken.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes van 1 cm. Pel de knoflook en snipper deze. Verdeel de prei in smalle ringetjes en de paprika zonder zaadjes in reepjes.
  3. Giet de ananas af en vang het sap op.
  4. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de kip 4 minuten. Roer de sojasaus erdoor en bak nog 3 minuten.
  5. Schep de kip met een schuimspaan uit de pan. Roerbak de knoflook, prei en paprika 1 minuut in het bakvet van de kip.
  6. Voeg ananas, oestersaus, sambal oelek, 3 eetlepels van het ananassap, mie en kip toe en verwarm al
    omscheppend 3 minuten.

Tips:

  • Schep eens 50 gram taugé door het gerecht.
  • De kip reepjes kunnen worden vervangen door biefreepjes; roerbak deze 2 minuten in plaats van
    4 minuten.

Wijnadvies:

  • Met kip kiest u voor een volle Australische chardonnay, met biefreepjes voor het shirazbroertje.
Bron: Boodschappen 3 – 2006
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Voedingswaarde per persoon: 432 kcal
Print dit recept Print dit recept    

1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (1 stem(men) | gemiddeld: 4,00 punten)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close