Mexicaanse kaasfondue

Mexicaanse kaasfondueIngrediënten voor 4 personen:

  • 1 zak (450 gram) kleine aardappeltjes (met schil)
  • 2-3 eetlepels olie
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 350 gram kleine (tros)tomaten
  • ½ bakje verse koriander of peterselie
  • 1-2 pakken kant-en-klare kaasfondue (inhoud 2 x 400 of 1 x 800 gram)
  • 1 zakje kruidenmix voor guacamole
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 1 zakje tacochips naturel

Bereiding:

  1. Bak de aardappeltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de olie goudbruin en gaar.
  2. Halveer de paprika’s, verwijder steel en zaad lijsten en snijd het vruchtvlees in brede repen.
  3. Snijd de tomaten in kwarten. Hak het koriander- of peterselieblad fijn.
  4. Verwarm de kaasfondue al roerend volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe dit het liefst
    in een vuurbestendige aardewerk schaal of caquelon.
  5. Roer de kruidenmix en crème fraîche erbij en roer de fondue glad. Roer de koriander of peterselie erdoor.
  6. Zet de kaasfondue op een spiritusbrander of rechaud op tafel.
  7. Zet de gebakken aardappels, de gesneden paprika, de tomaten en de tacochips ook op tafel.
  8. Prik aardappels en groentes aan een vork en haal ze door de saus.
  9. Haal de tacochips met de hand door de kaasfondue.

Tips:

  • Variatietip: Diverse Hollandse groentes smaken ook heerlijk in fondue, zoals witlof, nét gaargekookte spruitjes en gaargekookte bloemkool- en broccoli roosjes.
  • Smaaktip: Wie van pit houdt, roert een paar druppels ‘red peppersauce’ door de kaasfondue.

Wijnadvies:

  • Pittig, romig, kruidig… en gezellig? Doe vooral niet moeilijk en kies voor een lekkere Spaanse of Zuid-Franse witte of roséwijn.
Bron: Boodschappen 1 – 2006
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close