Schenk bij het hele buffet een aromatische, fruitige Chardonnay uit een Vin de Pays-gebied in Zuid-Frankrijk (12°C).
Tips:
Een etagegewijs opgebouwd buffet biedt meer ruimte en oogt ook extra feestelijk. “Niveauverschil” kunt u bereiken door bijvoorbeeld gebruik te maken van omgekeerde bloempotten, die af te dekken met een plank en daar vervolgens een kleed overheen te leggen. Naast gewone schalen kunt u ook schalen op een voet of standaard gebruiken.
Zet hoge schalen achteraan, lage schalen vooraan en plaats de gerechten vooral niet te dicht tegen elkaar. Het buffet blijft op die manier overzichtelijk, terwijl de gerechten bovendien beter tot hun recht komen.
Bij een buffet worden kleine borden en klein bestek gebruikt. Glazen, wijnen, vruchtensappen als bijvoorbeeld jus d’orange en druivensap en mineraalwater kunt u ook aan het eind van het buffet neerzetten, bijvoorbeeld op een apart tafeltje.
Om vast te stellen hoeveel u van alle gerechten nodig hebt, kunt u wel als vuistregel hanteren dat met 500 gram “eten” per persoon niemand iets te kort komt.
U kunt uw koud buffet eventueel aanvullen met knapperig stokbrood, kant-en-klaar gekochte paté (of de patés van deze site), een kaasplateau, vruchten en andere gerechten.
We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.
ik ga het ook proberen het ziet er heel lekker uit