Meloensalade met appel en tomaat

Meloensalade met appel en tomaatIngrediënten voor 4 personen:

  • 1 kleine meloen
  • 200 gram cherry/kerstomaten
  • ½ komkommer
  • 1 appel
  • peper en zout
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 theelepel honing
  • 2 eetlepels gehakte munt (vers of diepvries)
  • 300 ml yoghurt
  • 50 gram walnoten
  • enkele blaadjes munt

Bereiding:

  1. Verdeel het vruchtvlees van de meloen in balletjes of blokjes. Halveer de tomaten. Schil de komkommer en rasp deze grof.
  2. Schil de appel, verwijder het klokhuis en verdeel het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng de meloen met de tomaat, appel en komkommer.
  3. Roer peper, zout, sinaasappelsap, honing en munt door de yoghurt. Schenk deze dressing over de salade.
  4. Garneer met grofgehakte of gehalveerde walnoten en blaadjes munt.

Tips:

  • Vervang de appel door plakjes banaan.
  • Neem in plaats van walnoten pecannoten of cashewnoten.
  • Meng eens 1 eetlepel sinaasappellikeur door de yoghurt.

Wijnadvies:

  • Vanwege de yoghurt, de appel en de tomaat is hier een strakke witte Zuid-Franse of Italiaanse witte wijn gewenst.
Bron: Boodschappen 4 – 2006
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Voedingswaarde per persoon: 190 kcal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close