Macaroni met verse pastasaus

Verse pastasausIngrediënten voor 6 – 8 personen:

  • 1 courgette
  • 8 roma tomaten
  • 3 bosuitjes
  • 4 tenen knoflook
  • 3 paprika’s (geel, rood en groen)
  • 250 gram champignons
  • 350 gram (runder)gehakt
  • 250 gram ham (in blokjes)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 grote blikjes tomatenpuree dubbel geconcentreerd (AH, à 140 gram) of 4 grote blikjes normale tomatenpuree (à 140 gram)
  • 750 gram macaroni
  • 3 tabletten groente- of kruidenbouillon
  • 4 -6 eetlepels Mediterane kruidenmix (Verstegen, rozemarijn, basilicum, oregano, peterselie, tijm, lavendel, zeezout, knoflook, peper) 
  • peper
  • zout

Bereiding:

  1. Snijd de courgette over de lengte in vieren en vervolgens in plakjes. Was de paprika’s, verwijder de kroon, de zaadjes en de zaadlijsten en snijd deze in stukjes van ca. 1 x 1 cm.
  2. Snijd de bosuitjes in ringetjes van ½ cm dikte. Veeg de champignons schoon en snijd deze in kwarten. Was de tomaten en snijd deze in blokjes.
  3. Breng in een ruime pan 3 liter water aan de kook en los hierin de bouillon op en voeg twee eetlepels olijfolie toe.
  4. Begin ondertussen met de saus. Zet een wok of hapjespan op het vuur en verhit hierin 4 eetlepels olijfolie. Bak de gehakt rul in de olijfolie.
  5. Voeg de courgette en de paprika toe. Blijf de saus regelmatig omscheppen. Voeg na een paar minuten ham, champignons en bosuitjes en tomaten toe. Pers de knoflooktenen uit boven de saus.
  6. Doe de macaroni in de pan met bouillon zodra deze kookt en kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking of zoals je gewend bent.
  7. Voeg ondertussen de tomatenpuree toe aan de saus en breng de saus op smaak met de mediterane kruiden, peper en zout. Let op met zout als je gebruik maakt van kruiden waaraan zout is toegevoegd!
  8. Maak de saus indien nodig iets dunner door kleine beetjes water toe te voegen.
  9. Meng de macaroni en de saus door elkaar of serveer deze apart.

Tips:

  • Lekker met: geraspte kaas, sojasaus en picalilly.
  • Vervang de bosuitjes door 1 prei en 2 uien.
  • Vervang het gehakt en de ham eens door 400 gram nasi/bamivlees en 200 gram spekreepjes/blokjes.
  • In plaats van mediterane kruiden kunnen ook Italiaanse kruiden of verse kruiden gebruikt worden.
Bron: Eigen recept
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Print dit recept Print dit recept    

1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (2 stem(men) | gemiddeld: 4,00 punten)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close