Little gem met waldorfsalade

Little gem met waldorfsaladeIngrediënten voor 8 personen:

  • 1 appel, geschild en in kleine blokjes
  • 50 gram gerookte kip, in reepjes
  • 1 stengel bleekselderij, in plakjes
  • 25 gram walnoten, grofgehakt
  • 1 kropje little gem (sla)
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel volle yoghurt
  • enkele druppels citroensap
  • 8 diepe eierdopjes

Bereiding:

  1. Meng in een kom de appel met de gerookte kip, de bleekselderij en de walnoten. Meng er vervolgens de mayonaise, de yoghurt en het citroensap door. Breng de salade op smaak met zout en peper.
  2. Haal van het kropje little gem 8 blaadjes voorzichtig los. Was en droog de blaadjes. Leg de blaadjes sla op een bord en verdeel er de waldorfsalade over.
  3. Vouw de zijkanten van de slablaadjes zo veel mogelijk over de vulling en zet de blaadjes rechtop met vulling en al in de eierdopjes (dit gaat het beste als je het bladgedeelte met de vulling als eerste in de dopjes steekt).

Informatie:

  • Little Gem is een kleine gekropte Romeinse sla met gekrulde blaadjes, waarbij alleen de zeer korte en zoete hartbladeren worden aangeboden. Omwille van zijn stevige blaadjes is hij in Groot-Brittannië een populaire groente om te dippen. De Engelsen durven dit ook Sugar Cos noemen. Sugar vanwege zijn zoetheid en Cos vanwege het feit dat de Romeinen hem ontdekten op het Griekse eiland Kos.
  • Little Gem of Sucrine (de Amerikaanse benaming ) is een kleine sla die soms ook wel omschreven wordt als ‘een combinatie van kropsla en Romeinse sla’. Ze is is knapperig, zoals Romeinse sla, en zoet, zoals kropsla, maar de textuur is geur/smaak is typsich ‘Little Gem’. Terwijl romeinse sla dikke, zeer krokante nerven heeft met dunne krokante bladeren, heeft de klassieke Little Gem dunnere nerven en dikkere bladeren. Deze zijn dan ook nog eens sappiger en krokanter en hebben meer ‘beet’ dan gelijk welke andere romeinse sla.
  • De smaak van Little Gem is een kein beetje noot-achtig – walnoten – en een voorzichtige zoetigheid.

 

Bron: Allerhande 4 – 2006
Bereidingstijd: ca. 10 minuten
Voedingswaarde per persoon: 60 kcal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close