Lamskoteletjes met rozemarijn-knoflookolie

Lamskoteletjes met rozemarijn-knoflookolieIngrediënten voor 4 personen:

  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 2 theelepels (Dijon) mosterd
  • 2 teentje knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • (versgemalen) zwarte peper
  • 4 dubbele lamskoteletten

Bereiding:

  1. Roer in een kommetje de olie en de mosterd door elkaar. Pel de knoflook en pers deze uit boven het mengsel. Ris de naaldjes van de rozemarijn en knip deze fijn (u kunt ze ook hakken) boven het kommetje. Breng het geheel op smaak met peper.
  2. Leg de lamskoteletjes in een schaal met de marinade en schep ze enkele keren om. Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  3. Rooster de koteletjes op een hete barbecue in ongeveer 8 minuten bruin. Keer ze halverwege.

Tips:

  • Serveer de koteletjes met een kant en klare tomatensaus.

Wijnadvies:

  • Door de mosterd en de knoflook smaakt een volle rijpe rode wijn (bijvoorbeeld) uit Portugal) lekker bij deze koteletjes.
Bron: Allerhande
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Voedingswaarde per persoon: 300 kcal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close