Kruidnoten

KruidnotenIngrediënten voor ca. 90 stuks:

  • 125 gram bloem
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram boter
  • 90 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels water
  • 1 mespuntje zout
  • 1 eierdooier
  • 1½ theelepel speculaaskruiden
  • 1 mespuntje gemalen anijszaad

Bereiding:

  1. Kneed alle ingrediënten door elkaar tot een soepele bal deeg. Laat deze bal 1 uur op een koele plaats (bijv. in de koelkast) rusten.
  2. Smeer de bakplaat in met boter. Draai van de helft van de bol deeg allemaal kleine balletjes (ter grootte van een knikker).
  3. Leg de kleine balletjes op gelijke afstand van elkaar op de bakplaat. Je kunt van de helft van de bol ongeveer 1 bakplaat vol pepernoten maken.
  4. Druk elk balletje plat met je duim. Bak de pepernoten gaar en goudbruin en laat ze daarna afkoelen. Je kunt onder het bakken de volgende portie alvast maken.
  5. Bak de pepernoten met een temperatuur van 150 tot 175°C in het midden van een voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin gaar.
Bron: onbekend
Bereidingstijd: ca. 20 minuten & 2 x 20 minuten oventijd
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close