Kruidenbouillon met rauwe ham

Kruidenbouillon met rauwe hamIngrediënten voor 4 personen:

  • 100 gram rauwe ham
  • 2 lente- of bosuitjes
  • 8 dl vleesbouillon (uit een pot of van een tablet)
  • 2 eetlepels gehakte Italiaanse kruiden (tijm, oregano, basilicum)
  • 2 eetlepels medium sherry

Bereiding:

  1. Snijd de ham in reepjes. Verdeel de uitjes met loof in smalle ringetjes.
  2. Verwarm de bouillon. Schep de uitjes, rauwe ham reepjes en Italiaanse kruiden erdoor.
  3. Voeg de sherry toe. Serveer de kruidenbouillon met geroosterd brood.
     

Tips:

  • De Italiaanse kruiden kunnen worden vervangen door 2 eetlepels groene pesto.
  • Maak er eens een oosterse bouillon van door de Italiaanse kruiden te vervangen door eiermie, de rauwe ham door garnalen en de sherry door sojasaus.

Wijnadvies:

  • Tal van niet op fust gerijpte Chardonnays. Ook een Elzasser Pinot Gris leent zich perfect bij deze rauwe ham (9-11 °C).
Bron: Boodschappen 11 – 2004
Bereidingstijd: circa 15 minuten
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close