Krentenbroodtosti met brie

Krentenbroodtosti met brieIngrediënten voor 6 personen:

  • 12 sneedjes krentenbrood
  • een flinke punt brie
  • 30 zoete witte druiven
  • 6 vijgen
  • versgemalen peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de druiven en haal de pitjes eruit. Snijd de vijgen in kleine stukjes.
  2. Snijd de korsten van het brood en leg het brood 4-5 minuten in de oven totdat het goudbruin kleurt.
  3. Beleg 6 sneedjes brood ruim met brie (of camembert) en verdeel hierover de druiven en de vijgen.
  4. Strooi versgemalen peper over de broodjes en leg de overgebleven 6 sneedjes brood erop.
  5. Zet de tosti’s nog ca. 5 minuten terug in de warme oven totdat de kaas gesmolten is.

Artikel in de Telegraaf:

AMSTERDAM – Even een vluggertje tussendoor. Komt uit de serie Kook ze! En wel de aflevering Snel. Wil je daar meer van weten dan moet je naar www.kookze.be Een prachtige reeks boekjes gemaakt door fotograaf/smulpaap Tony le Duc. Er is ook veel recepten op zijn website te vinden. En altijd net even anders dan wij in Nederland gewend zijn. Hij gebruikt brie voor dit recept, wil je het iets pittiger, neem dan camembert.

Bron: De Telegraaf
Bereidingstijd: 15 minuten
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close