Schil de komkommer; snijd over de lengte doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Verhit de olie in een pan en fruit het sjalotje. Voeg de komkommer en bouillon toe en laat alles op een matig vuur 5 minuten zacht koken. Voeg zout en peper naar smaak toe. Neem de pan van het vuur.
Hak de helft van de munt fijn en voeg deze toe aan de soep. Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine. Meng de yoghurt erdoor. Laat de soep in ca. 3 uur in de koelkast koud worden.
Schenk de soep in de eierdopjes en steek in elk soepje een blaadje munt.
Bron: Allerhande 4 – 2006
Bereidingstijd: ca. 10 minuten + 3 uur koeltijd
Voedingswaarde per persoon: 10 kcal
We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.