Knoflookgarnalen

KnoflookgarnalenIngrediënten voor 4 personen:

  • 1 citroen, schoongeboend
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 300 g reuzengarnalen (zak 500 g, diepvries), ontdooid
  • wat plukjes taugé (schaaltje 125 g)

Bereiding:

  1. Rasp de gele schil van 1 schoongeboende citroen en pers de citroen uit. Meng het rasp met 2 el citroensap en 3 el zonnebloemolie.
  2. Verwijder de zaadlijsten van 1 rode peper en snijd de peper fijn. Voeg de peper en 2 tenen fijngesneden knoflook toe aan het citroenmengsel. Breng op smaak met zout.
  3. Pel 300 g ontdooide reuzengarnalen, verwijder met een scherp mesje het darmkanaal en meng de garnalen met de marinade. Zet minstens 1 uur in de koelkast.
  4. Bak de knoflookgarnalen op de plaat van de gourmetset met een beetje zonnebloemolie in 4 min. gaar. Keer halverwege.
  5. Bak de laatste minuut een plukje taugé mee en druppel er nog wat citroensap over.
Bron: AllerHande 12-2009
Bereidingstijd: 20 min, marineertijd: 60 min
Voedingswaarde per persoon: 164 kCal
Print dit recept Print dit recept    

1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (1 stem(men) | gemiddeld: 5,00 punten)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close