Klassieke garnalencocktail

Klassieke garnalencocktailIngrediënten voor 4 personen:

  • 250 gram garnalen
  • ⅛ liter slagroom
  • zout
  • cayennepeper
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels limoen- of citroensap
  • 2 eetlepels whiskey
  • 2 grote bladeren ijsbergsla
  • 4 plakjes limoen of citroen
  • desgewenst plukjes peterselie om te garneren

Bereiding:

  1. Laat de garnalen zonodig ontdooien. Klop de slagroom met wat zout en cayennepeper in een kom bijna stijf. Klop er de mayonaise, de tomatenketchup, het limoen- of citroensap en de whisky door. Zet de saus tot gebruik in de koelkast.
  2. Rol de slabladeren op en snijd ze in ragfijne reepjes. Verdeel de sla over glazen coupes of grote wijnglazen. Verdeel er de garnalen over. Schep er de saus op. Garneer met de plakjes limoen of citroen en desgewenst plukjes peterselie.
  3. Geef er desgewenst knapperig stokbrood en boter bij.

Tips:

  • Hebt u haast, gebruik dan cocktailsaus uit een fles of pot.
  • Weetje: De garnalencocktail is één van die fameuze gerechten uit de jaren zestig en zeventig die nu als klassieker gelden en die zich, zónodig in een eigentijds jasje gestoken, weer in een hernieuwde belangstelling mogen verheugen.

Wijnadvies:

  • Neem een lichte witte wijn. Om eens wat te noemen: Muscadet, Entre-Deux-Mers, Bordeaux Blank, Soave of een droge Steen uit Zuid-Afrika (10-12°C). Ook een droge Sherry past hier uitstekend.
Bron: Boodschappen 6 – 1997
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Voedingswaarde per persoon: 318 kcal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close