Kipsaté met vijgen en knoflook
- Categorie: Barbecue, Gevogelte, Hoofdgerechten, Vlees, Warm
- Ingrediënten: kipfilet, knoflook, vijgen, witte wijn
Ingrediënten voor 4 personen:
- 750 gram kipfilet (in blokjes)
- 150 gram gedroogde vijgen
- 1 teentje knoflook (uitgeperst)
- 100 ml witte wijn
- 8 satéprikkers
Bereiding:
- Snijd drie vijgen in blokjes en kook ze met de knoflook en wat zout 10 minuten in de wijn.
- Rijg de kipblokjes en de vijgenstukjes om en om aan de satéprikkers en rooster ze op een hete barbecue.
Tips:
- Leg de houten satéprikkers eerst 30 minuten in water om verbranden te voorkomen.
Bron: Allerhande 7 – 2006
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
- Datum: 17.02.2009
- Tijd: 21:31 uur
