Kipsaté met gembermarinade en sinaasappel

Kipsaté met gembermarinade en sinaasappelIngrediënten voor 4 personen:

  • 750 gram kipfilet (in blokjes)
  • 2 eetlepels verse gember (fijngesneden)
  • 4 eetlepels Japanse sojasaus
  • 1 sinaasappel
  • 8 satéprikkers

Bereiding:

  1. Maak een marinade van de gember en de Japanse sojasaus en leg hier de kipblokjes in (ca. 5 minuten marineren).
  2. Schil intussen de sinaasappel tot op het vruchtvlees. Snijd de partjes los en snijd deze door midden.
  3. Rijg de kipblokjes en de sinaasappelstukjes om en om aan de satéprikkers en rooster ze op een hete barbecue.

Tips:

  • Leg de houten satéprikkers eerst 30 minuten in water om verbranden te voorkomen.
Bron: Allerhande 7 – 2006
Bereidingstijd: ca. 15 minuten + 15 minuten marineertijd
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close