Kippensoep met kerrie en taugé
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 courgette
- 2 eetlepels fijngehakte lente-uitjes
- 200 gram kipfilet
- 2 tabletten voor kippenbouillon
- 2 theelepels kerriepoeder
- 100 gram taugé
- 4 plakjes citroen
Bereiding:
- Rasp de geschilde courgette. Maak de lente-uitjes schoon.
- Breng 0,75 liter water aan de kook. Leg de kipfilet in het water en temper de hittebron.
- Pocheer de kipfilet in ongeveer 15 minuten gaar.
- Schep de kipfilet uit de pan en snijd het vlees in kleine blokjes of smalle reepjes.
- Voeg de bouillon tabletten en de kerriepoeder toe aan het water in de pan.
- Breng de bouillon aan de kook en voeg de geraspte courgette toe.
- Laat 1 minuut koken en roer de kip, taugé en uitjes door de soep.
- Schep de soep in kommen en leg in elke kom een plakje citroen.
Tips:
- Voeg aan de soep 100 gram gekookte, gepelde garnalen toe.
- Roer een paar eetlepels kokosmelk door de soep.
Wijnadvies:
- Bij soep is wijn eigenlijk overbodig, maar een glaasje sherry of een chardonnay van Jean Sablenay zal er altijd bij smaken (drink de wijn met mate).
Bron: Boodschappen 1 – 2006
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Voedingswaarde per persoon: 123 kcal
- Datum: 13.02.2009
- Tijd: 17:04 uur
