Kippensoep met kerrie en taugé

Kippensoep met kerrie en taugéIngrediënten voor 4 personen:

  • 1 courgette
  • 2 eetlepels fijngehakte lente-uitjes
  • 200 gram kipfilet
  • 2 tabletten voor kippenbouillon
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 100 gram taugé
  • 4 plakjes citroen

Bereiding:

  1. Rasp de geschilde courgette. Maak de lente-uitjes schoon.
  2. Breng 0,75 liter water aan de kook. Leg de kipfilet in het water en temper de hittebron.
  3. Pocheer de kipfilet in ongeveer 15 minuten gaar.
  4. Schep de kipfilet uit de pan en snijd het vlees in kleine blokjes of smalle reepjes.
  5. Voeg de bouillon tabletten en de kerriepoeder toe aan het water in de pan.
  6. Breng de bouillon aan de kook en voeg de geraspte courgette toe.
  7. Laat 1 minuut koken en roer de kip, taugé en uitjes door de soep.
  8. Schep de soep in kommen en leg in elke kom een plakje citroen.

Tips:

  • Voeg aan de soep 100 gram gekookte, gepelde garnalen toe.
  • Roer een paar eetlepels kokosmelk door de soep.

Wijnadvies:

  • Bij soep is wijn eigenlijk overbodig, maar een glaasje sherry of een chardonnay van Jean Sablenay zal er altijd bij smaken (drink de wijn met mate).
Bron: Boodschappen 1 – 2006
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Voedingswaarde per persoon: 123 kcal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close