IJsflensjes met bramenportsaus

IJsflensjes met bramenportsausIngrediënten voor 6 personen:

  • 450 gram bramen
  • 1½ dl rode port
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • ¾ liter melk
  • snufje zout
  • boter
  • 1 liter slagroomijs
  • huishoudfolie
  • slagroom voor de garnering

Bereiding:

  1. Klop met de mixer de bakmeel, de melk, wat zout en de eieren door elkaar.
  2. Verhit in een kleine pan een beetje boter en bak minimaal 12 flensjes van het beslag. Laat de flensjes afkoelen.
  3. Laat het slagroomijs een beetje zacht worden buiten de vriezer (of in de magnetron op ontdooistand) en doe deze in een spuitzak met een groot glad spuitmondje.
  4. Spuit een dikke streep slagroomijs in het midden van een flensje en rol deze op.
  5. Pak het flensje in in huishoudfolie en leg deze in de vriezer. Herhaal dit totdat u 12 gevulde flensjes hebt.
  6. Eventueel kunt u de spuitzak tussendoor even in de vriezer leggen als het ijs te ver ontdooit.
  7. Haal de roomijsflensjes uit de vriezer, pak ze uit en verdeel ze over 6 grote borden en laat ze iets ontdooien.
  8. Maak ondertussen de saus. Houdt een handje bramen apart voor de garnering. Doe de rest van de bramen met de port en de suiker in een steelpannetje en prak de bramen met een vork fijn (of pureer het geheel met de staafmixer).
  9. Verwarm het geheel ongeveer 2 minuten zachtjes in het pannetje. Schenk de warme bramensaus over de flensjes.
  10. Leg de achtergehouden bramen in de saus. Garneer het geheel met een toef slagroom en evt. een bolletje slagroomijs.

Tips:

  • Gebruik eventueel handschoenen tijdens het spuiten van het ijs, zodat het ijs niet zo snel smelt in de spuitzak.
  • U kunt natuurlijk ook kant-en-klare gevulde flensjes kopen in de supermarkt.
Voorbereidingstijd circa 10 minuten
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close