Hete bliksem

Hete bliksemIngrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg aardappels (afkokers)
  • 500 gram goudrenetten
  • 500 gram elstar of een andere soort zoete appel
  • snufje zout
  • scheutje warme melk
  • 25 gram boter
  • versgemalen peper

Bereiding:

  1. Schil de aardappels en snijd ze blokjes. Snijd de geschilde appels in vieren. Verwijder de klokhuizen.
  2. Leg eerst de aardappels in de pan en dan de appelstukken. Vul de pan met zoveel water dat aardappels en appels voor de helft onder staan. Voeg een beetje zout toe.
  3. Kook de aardappels en appels in circa 15 minuten gaar. Controleer tussentijds of er nog genoeg water in de pan zit. Giet de aardappels en appels af.
  4. Gebruik een pureestamper om alles door elkaar te stampen. Voeg tijdens het stampen een beetje warme melk en een klontje boter toe.
  5. Breng de hete bliksem op smaak met versgemalen peper.

Wijnadvies:

  • Lekker met een witte Duitse wijn, bijvoorbeeld een riesling Classic.
Bron: Boodschappen 3 – 2006
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Voedingswaarde per persoon: 326 kcal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close