Heldere soep met gerookte kipfilet
- Ingrediënten: bouillon, citroensap, kastanjechampignons, kipfilet, oesterzwammen, prei, witte wijn
Ingrediënten voor 6 personen:
- 250 gram gerookte kipfilet (hele filet of dikke plakken)
- 2 kleine preien
- 100 gram oesterzwammen
- 200 gram kastanjechampignons
- 2 eetlepels citroensap
- 1 liter kippenbouillon
- 2½ dl witte wijn
Bereiding:
- Verdeel de gerookte kipfilet in smalle reepjes. Snijd de lichte delen van de prei in dunne ringetjes en was deze goed.
- Borstel de paddestoelen schoon en verdeel ze in dunne plakjes. Besprenkel ze met citroensap.
- Breng de kippenbouillon met de witte wijn aan de kook. Voeg de reepjes kipfilet, de preiringetjes en de paddestoelen toe.
- Warm alles goed door maar laat het geheel niet langer dan 2 minuten doorkoken zodat de ingrediënten beetgaar blijven.
- Verdeel de paddestoelenbouillon over de borden of gebruik soepkommen en serveer de soep meteen.
Tips:
- De bouillon kan eventueel vooraf gemaakt worden met de kipfilet erin. Voeg de preiringetjes en de paddestoelen pas toe vlak voordat de soep opgediend wordt.
- In plaats van prei kan ook bleekselderij gebruikt worden.
- Voor de smaak kan evt. één eetlepel pesto (basilicumsaus) door de soep gemengd worden.
Bron: Boodschappen Kerst – 2000
Bereidingstijd: 20 minuten
- Datum: 17.02.2009
- Tijd: 06:59 uur
