Heldere paddestoelensoep

Heldere paddestoelensoepIngrediënten voor 6 personen:

  • 20 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 150 gram witte champignons
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 150 gram oesterzwammen
  • 100 gram shii-takes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram boter
  • ½ theelepel verse of een mespuntje gedroogde tijm
  • desgewenst een glaasje droge sherry
  • 1¼ liter kippenbouillon
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 theelepels sojasaus
  • paar druppels tabasco
  • zout
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereiding:

  1. Overgiet de gedroogde paddestoelen in een kom met circa ¼ liter kokend water en laat 30 minuten weken.
  2. Snijd de schoongeborstelde champignons, kastanjechampignons, oesterzwammen en shii-takes (zonder harde stelen) in plakjes.
  3. Schep het eekhoorntjesbrood uit het weekvocht en snijd eveneens in niet te smalle repen.
  4. Giet het weekvocht door een fijne zeef en doe het bij de bouillon. Snipper de ui en de knoflook.
  5. Verhit de boter in een grote pan. Laat de ui, de knoflook en de tijm kort fruiten tot de ui glazig is.
  6. Voeg de paddestoelen toe en laat omscheppend bakken tot ze beginnen te slinken. Blus desgewenst af met de sherry.
  7. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg het citroensap, de sojasaus en de tabasco toe en proef of er nog zout bij moet.
  8. Bestrooi de soep vlak voor het serveren met de peterselie.

Tips:

  • Gebruik voor een 100% vegetarische variant een (tuin)kruidenbouillon.
Bron: Boodschappen 8 – 1999
Bereidingstijd: circa 40 minuten
Print dit recept Print dit recept    

1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (1 stem(men) | gemiddeld: 3,00 punten)
Loading ... Loading ...
 

1 reactie op “Heldere paddestoelensoep”

  • jeanine zegt:

al vele malen gemaakt: HEERLIJK!!!!!!

  • Datum: 22.12.2012
  • Tijd: 16:38 uur
  •  
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close