Hangop met grapefruit

Hangop met grapefruitIngrediënten voor 4 personen:

  • 1 liter yoghurt
  • 2 rode grapefruits
  • ca. 4 eetlepels vloeibare honing

Bereiding:

  1. Leg een nat gemaakte schone theedoek in een zeef en plaats de zeef op een hoge kom.
  2. Giet de yoghurt in de theedoek en laat ongeveer 12 uur uitlekken.
  3. Verwijder de schil van de grapefruits en snijd met een scherp mes het vruchtvlees tussen de vliezen weg. Probeer de partjes heel te houden. Vang het sap op.
  4. Roer de honing en het opgevangen grapefruitsap door de dikke yoghurt, de hangop.
  5. Verdeel over vier kleine schaaltjes. Garneer de hangop met partjes grapefruit.

Tips:

  • Roer een klein beetje kaneelpoeder door de hangop.
  • Vervang de grapefruit door geraspte appel die door de yoghurt wordt geroerd.
Bron: Boodschappen 1 – 2006
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Voedingswaarde per persoon: 144 kcal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close