Groenteschotel uit de wok met kaas en noten

Groenteschotel uit de wok met kaas en notenIngrediënten voor 4 personen:

  • 200 gram peultjes
  • 4 eetlepels (olijf)olie (Mediterrane)
  • 100 gram ongezouten cashewnoten
  • 2 uien of 4 sjalotjes, in ringen
  • 3 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 kleine aubergine, in blokjes
  • 1 teentje knoflook, gepeld en geperst
  • zout en versgemalen peper
  • 1 kleine Chinese kool of paksoi, in reepjes
  • 250 gram (dikke plak) kruidenkaas, in blokjes

Bereiding:

  1. Kook de peultjes 2 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over.
  2. Verhit de helft van de olie, bak hierin de cashewnoten kort, schep ze uit de wok en laat ze uitlekken.
  3. Voeg de rest van de olie toe en roerbak hierin de uien, bleekselderij, paprika, courgette, aubergine en geperste knoflook 3 minuten. Strooi er zout en peper over.
  4. Schep de koolreepjes erdoor en bak nog 2 minuten. Meng de noten, de kaas en de peultjes vlak voor het serveren door het gerecht. Schep de groenteschotel op de borden.

Wijnadvies:

  • Neem een Duitse Classic riesling of een Vin de Pays sauvignon blanc of chardonnay.
Bron: Boodschappen 8 – 2007
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Voedingswaarde per persoon: 567 kCal
Print dit recept Print dit recept    

1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (2 stem(men) | gemiddeld: 4,00 punten)
Loading ... Loading ...
 

1 reactie op “Groenteschotel uit de wok met kaas en noten”

  • Bas zegt:

Deze was erg lekker!! Heb hem iets aangepast, want kwam er iets te laat achter dat het een vegatarische schotel was. 😉
Heb er aardappelblokjes en biefstukreepjes bij toegevoegd en de kruidenkaas vervangen door kruidenroomkaas.

  • Datum: 18.12.2009
  • Tijd: 07:15 uur
  •  
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close