Griekse aardappel-tuinbonensoep

Griekse aardappel-tuinbonensoepIngrediënten voor 4 personen:

  • 1 (rode) ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram geschilde kruimig kokenden aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 450 gram diepvries tuinbonen
  • 8 dl groentebouillon (van tablet)
  • 1 dl volle of Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel gehakte munt (vers of uit de diepvries) of 1 theelepel gedroogde munt

Bereiding:

  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de geschilde aardappels in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook 2 minuten.
  3. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze 5 minuten mee.
  4. Voeg de tuinbonen toe en giet de bouillon erbij.
  5. Kook zachtjes 20 minuten. Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.
  6. Verdun de soep zonodig met een extra scheutje water.
  7. Serveer in grote soepkommen, schep er wat yoghurt op en garneer met munt.

Tips:

  • In plaats van tuinbonen is broccoli of knolselderij ook heel lekker.
  • Schep in plaats van yoghurt blokjes feta door de soep.

Wijnadvies:

  • Een Elzasser of Italiaanse Pinot Blanc (Pinot Bianco) of een strakke witte Soave uit Veneto (9-11°C).
Bron: Boodschappen 1 – 2005
Bereidingstijd:  circa 35 minuten
Voedingswaarde per persoon: 242 kcal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close