Grapefruitsoep met roomijs

Grapefruitsoep met roomijsIngrediënten voor 4 personen:

  • 2 dl witte wijn
  • 100 gram geleisuiker speciaal
  • 1 theelepel vocht uit een potje gember
  • ½ zakje vanillesuiker
  • 2 rode grapefruits
  • 8 blaadjes munt
  • ½ liter roomijs

Bereiding:

  1. Breng in een pan de wijn, de suiker, het gembervocht en de vanillesuiker aan de kook. Laat het geheel ca. 1 minuut koken tot alle suiker is opgelost. Laat de gelei afkoelen.
  2. Schil boven een kom de grapefruits tot op het vruchtvlees. Snijd met een scherp mesje de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap dat hierbij vrijkomt op. Roer 2 eetlepels van het sap door de gelei. Knip de munt in dunne reepjes.
  3. Verdeel de gelei en de partjes grapefruit over vier diepe borden. Leg op elk bord een bolletje roomijs en garneer het geheel met de munt
Bron: onbekend
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Voedingswaarde per persoon: 245 kcal
Print dit recept Print dit recept    

1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (1 stem(men) | gemiddeld: 5,00 punten)
Loading ... Loading ...
 

1 reactie op “Grapefruitsoep met roomijs”

  • Eugene zegt:

Dit gerecht heeft jaren geleden in een AllerHande gestaan en is super. Het is een heel verrassende combinatie van zoet en bitter en een heel licht verteerbaar gerecht. Echt eens proberen!

  • Datum: 26.12.2011
  • Tijd: 11:13 uur
  •  
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close