Gevulde tomaten

Gevulde tomatenIngrediënten voor 4 personen:

  • 4 tot 6 grote stevige vleestomaten
  • 200 gram snelkookrijst
  • 2 eetlepels (olijf)olie of 25 gram boter
  • 100 gram gemengde soepgroenten (vers of uit de diepvries)
  • 1 theelepel gemengde Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels versgeraspte kaas
  • zout en versgemalen peper

Bereiding:

  1. Snijd de kapjes van de tomaten en bewaar ze. Hol de tomaten uit met een lepeltje.
  2. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  3. Verhit de olie of de boter in een pan en laat de soepgroenten kort bakken tot ze beginnen te kleuren.
  4. Schep er van het vuur af de rijst, de kruiden, de kaas en wat zout en peper door en laat het geheel iets afkoelen.
  5. Verwarm de over voor op 200ºC.
  6. Schep het rijstmengsel in de tomaten.
  7. Schep de eventueel resterende vulling in een ovenschaal waar de tomaten tegen elkaar gezet net in passen.
  8. Giet een scheut water in de schaal over de vulling.
  9. Zet de tomaten tegen elkaar in de schaal en zet de kapjes erop.
  10. Zet de schaal circa 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de tomaten goed gaar zijn.
Bron: Boodschappen nummer 7 – 1997
Bereidingstijd: circa 45 minuten
Print dit recept Print dit recept    

1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (1 stem(men) | gemiddeld: 2,00 punten)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close