Gevulde speculaas met amandelen

Gevulde speculaas met amandelenIngrediënten:

  • 3 scharreleieren
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 250 gram patentbloem + extra om uit te rollen
  • 160 gram boter + extra om in te vetten
  • garneeramandelen, zakje à 55 gram
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 pak(je) amandelspijs à 300 gram
  • 2 eetlepel speculaaskruiden
  • 2 eetlepel Halfvolle melk
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • zout

Bereiding:

  1. Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker, de speculaaskruiden en een mespunt zout in een kom.
  2. Snijd met 2 messen de boter erdoor tot een kruimelig mengsel. Voeg de melk toe en kneed tot een soepel deeg.
  3. Laat het deeg verpakt in huishoudfolie ± 30 min. op een koele plaats rusten.
  4. Meng het amandelspijs, 2 eieren en het citroenrasp toe goed door elkaar.
  5. Verdeel het deeg in 2 gelijke porties. Rol elk portie op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ± 20×20 cm.
  6. Klop het overgebleven ei los. Bekleed de ingevette bakvorm met 1 lapje deeg. Bestrijk het met losgeklopt ei en verdeel het amandelmengsel erover.
  7. Leg de andere deeglap erop en druk het deeg aan. Bestrijk het deeg met ei en verdeel de amandelen erover. Bestrijk met losgeklopt ei.
  8. Bak de speculaas in de voorverwarmde oven (175 °C) in ± 40 minuten bruin en gaar. Laat het iets afkoelen en snijd het in stukjes.

 

Bron: C 1000
Bereidingstijd: ca. 95 minuten incl. wachttijd en oventijd
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close