Gevulde pepernoten

Gevulde pepernotenIngrediënten voor 4 personen:

  • 150 g zachte boter of margarine
  • 1 pak mix voor speculaas (400 gram)
  • 80 gram gewelde abrikozen
  • 25 gram gepelde pistachenootjes (ongezouten)
  • 2 bolletjes gember (potje)
  • 4 kopjes espressokoffie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3. Meng in de keukenmachine of met mixer de boter met 2 eetlepels water en de mix voor speculaas.
  2. Kneed het deeg met de handen tot een bal. Meng de Abrikozen, pistachenoten en gember in keukenmachine tot een pasta.
  3. Verdeel het Deeg in ca. 25 balletjes (walnootgrootte). Druk met de duim een holte in elk bolletje en vul deze holtes met het abrikozenmengsel.
  4. Vouw het deeg rond vulling dicht. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de gevulde pepernoten erop. Bak de pepernoten in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin.

Tips:

  • Laten de pepernoten afkoelen en serveer ze met (espresso)koffie.

 

Bron: Onbekend
Bereidingstijd: ca. 40 minuten
Voedingswaarde per persoon: 120 kCal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close