Geschnetzeltes

GeschnetzeltesReepjes kalfsvlees in roomsaus

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 ui
  • 750 gram kalfsfricandeau
  • 50 gram boter
  • 100 ml droge witte wijn
  • 125 ml slagroom
  • zout & versgemalen peper

Bereiding:

  1. Snipper de gepelde ui. Snijd het vlees tegen de draad in in dunne plakjes.
  2. Verhit de boter in de pan en bak hierin de gesnipperde ui zacht en glazig.
  3. Voeg de plakjes vlees toe er roer ui en vlees door elkaar.
  4. Giet de wijn en de slagroom in de pan en breng aan de kook.
  5. Temper de hittebron en laat het vlees ongeveer 1 minuut zachtjes stoven. Het vlees dient rosé van kleur te zijn.
  6. Bestrooi het gerecht met zout en peper en dien meteen op.

Tips:

  • Serveersuggestie: Bij dit gerecht wordt traditioneel rösti gegeten. Eet er als groente bijvoorbeeld sperziebonen bij.
  • Vervang de kalfsfricandeau door rosbief of varkensfricandeau.

Wijnadvies:

  • Schenk hierbij een witte wijn, bijvoorbeeld uit de Bourgogne, Elzas of Duitsland.
Bron: Boodschappen 2 – 2005
Bereidingstijd:  circa 15 minuten
Voedingswaarde per persoon: 499 kcal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close