Geschnetzeltes
- Categorie: Hoofdgerechten, Vlees, Warm
- Ingrediënten: boter, kalfsfricandeau, rosbief, slagroom, varkensfricandeau, witte wijn
Reepjes kalfsvlees in roomsaus
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 ui
- 750 gram kalfsfricandeau
- 50 gram boter
- 100 ml droge witte wijn
- 125 ml slagroom
- zout & versgemalen peper
Bereiding:
- Snipper de gepelde ui. Snijd het vlees tegen de draad in in dunne plakjes.
- Verhit de boter in de pan en bak hierin de gesnipperde ui zacht en glazig.
- Voeg de plakjes vlees toe er roer ui en vlees door elkaar.
- Giet de wijn en de slagroom in de pan en breng aan de kook.
- Temper de hittebron en laat het vlees ongeveer 1 minuut zachtjes stoven. Het vlees dient rosé van kleur te zijn.
- Bestrooi het gerecht met zout en peper en dien meteen op.
Tips:
- Serveersuggestie: Bij dit gerecht wordt traditioneel rösti gegeten. Eet er als groente bijvoorbeeld sperziebonen bij.
- Vervang de kalfsfricandeau door rosbief of varkensfricandeau.
Wijnadvies:
- Schenk hierbij een witte wijn, bijvoorbeeld uit de Bourgogne, Elzas of Duitsland.
Bron: Boodschappen 2 – 2005
Bereidingstijd: circa 15 minuten
Voedingswaarde per persoon: 499 kcal
- Datum: 08.02.2009
- Tijd: 20:17 uur
