Geroosterde varkensfricandeau

Geroosterde varkensfricandeauIngrediënten voor 4-6 personen:

  • 400-600 gram varkensfricandeau
  • spiesjes of satéprikkers

Ingrediënten voor een basismarinade:

  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels ketjap asin
  • 1 eetlepel droge sherry
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1 theelepel vijfkruidenpoeder
  • 4 eetlepels gembersiroop
  • versgemalen peper en zout

Ingrediënten voor een zoete marinade:

  • 5 eetlepels sweet chilisaus
  • 3 eetlepels honing

Ingrediënten voor een pittige marinade:

  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Bereiding:

  1. Snijd de varkensfricandeau in blokjes.
  2. Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar, schep het vlees erdoor en marineer dit minimaal één uur.
  3. Steek het vlees aan spiesjes en rooster het in ca. 4-6 minuten per kant op de hete barbecue.

Tips:

  • Een beetje verse laurier of tijm in het vuur van de barbecue zorgt voor een lekkere geur tijdens het roosteren.
Bron: Boodschappen 8 – 2007
Bereidingstijd: ca. 25 minuten + minimaal 1 uur marineren
Voedingswaarde per persoon: 155 kCal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close