Geroosterde maïs met pestoboter

Geroosterde maïs met pestoboterIngrediënten voor 4 personen:

  • 4 maïskolven
  • 25 gram zoute roomboter of olie
  • zout en peper
  • keukenpapier

Ingrediënten voor de pestoboter:

  • 50 gram zachte boter of margarine
  • 1 eetlepel groene pesto
  • 2 gedroogde tomaten in olie
  • peper
  • folie

Bereiding:

  1. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Roer de boter, de pesto en de tomaten door elkaar en breng op smaak met peper. Laat de boter in folie in de koelkast opstijven.
  2. Verwijder de bladeren en draden van de maïskolven. Snijd de stronken en de puntjes eraf. Kook de kolven in een pan met ruim water ca. 15 minuten.
  3. Dep de kolven droog met keukenpapier en bestrijk ze met de boter of de olie. Bestrooi ze naar smaak met zout en peper.
  4. Rooster de maïskolven ca. 10 minuten op een hete barbecue en keer ze regelmatig. Haal de boter uit de koelkast en snijd hem in plakken.

Tips:

  • Serveer de maïs met de pestoboter
Bron: Allerhande
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close