Gember-sinaasappeltoetje

Gember-sinaasappeltoetjeIngrediënten voor 4 personen:

  • 4 handsinaasappels
  • 20 gram boter
  • 1 theelepel geraspte gemberwortel of gemberpoeder
  • ca. 2 eetlepels bruine suiker
  • ¼ liter dikke (Griekse) yoghurt
  • 50 gram (blanke) ongezouten hazelnoten

Bereiding:

  1. Verwijder de schil van de sinaasappels. Verwijder ook alle witte, bitter smakende schilletjes die aan het vruchtvlees vastzitten.
  2. Snijd de sinaasappels in dikke plakken en verwijder de pitjes.
  3. Verwarm de boter in een grote koekenpan en roer de geraspte gemberwortel erdoor.
  4. Leg de sinaasappelplakken naast elkaar in de pan. Draai na circa 1 minuut de plakken om.
  5. Bestrooi de warme plakken vervolgens met de bruine suiker en laat die smelten.
  6. Verdeel de sinaasappel plakken over de dessertborden. Schep op elk bord wat yoghurt die eventueel met suiker zoeter is
    gemaakt. Garneer dit nagerecht met hazelnoten.

Tips:

  • Vervang de plakken sinaasappel door plakken rode grapefruit.
  • Neem in plaats van yoghurt een bolletje vanille-ijs.

Wijnadvies:

  • Het lekkerste past hier een zoete sherry of een glaasje sinaasappellikeur (Cointreau, Grand Marnier).
Bron: Boodschappen 1 – 2005
Bereidingstijd:  circa 20 minuten
Voedingswaarde per persoon: 237 kcal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close