Gemarineerde eendenborst met granaatappel
- Categorie: Gevogelte, Hoofdgerechten, Vlees, Warm, Wild
- Ingrediënten: bosuitjes, chilisaus, courgette, eendenborst, gember, granaatappel, hoisinsaus, knoflook, olie, paprika, selderij, sesamolie, sherry, sinaasappels
Ingrediënten voor 4 personen:
- 3 tamme eendenborstfilets
- 1 eetlepel hoisinsaus
- 2 eetlepels droge sherry
- 2 eetlepels sesamolie
- 3 eetlepels olie
- 1 courgette
- 1 gele paprika
- 4 bosuitjes
- 3 cm verse gember
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote sinaasappel
- 4 eetlepels chilisaus
- 6 takjes selderij
- 1 granaatappel
- keukenpapier
Bereiding:
- Het vel van de eend verwijderen en de eendenborst schuin in dunne plakken snijden. Plakjes in reepjes van 2 cm snijden.
- In een kom de hoisinsaus, de sherry en de sesamolie tot marinade roeren. De eend door de marinade scheppen en ca. 15 minuten laten staan.
- De courgette wassen en in dunne plakjes snijden. De paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
- De bosuitjes schoonmaken en in stukjes van 2 cm snijden. De gember schillen en fijnraspen.
- De knoflook pellen en boven de gember uitpersen. De gember den de knoflook door elkaar roeren.
- De sinaasappel uitpersen. In een kom de chilisaus en het sinaasappelsap tot een sausje roeren.
- De granaatappel halveren en de granaatkorrels uit de schil nemen.
- De selderij fijnknippen.
- De eend uit de marinade nemen en droogdeppen met keukenpapier.
- In een wok 2 eetlepels olie verhitten en de eend in ca. 2 minuten al omscheppend lichtbruin bakken.
- De eend uit de wok scheppen. 1 eetlepel olie verhitten en de knoflook en de gember ca. ½ minuut roerbakken.
- De courgette en de paprika toevoegen en op een hoog vuur ca. 2 à 3 minuten al omscheppend bakken.
- De reepjes eend en het sausje erdoor scheppen. Op smaak brengen met peper en zout.
- Op vier borden leggen en garneren met de fijngehakte selderij en de granaatappel.
Wijnadvies:
- serveer hierbij een roséwijn
Bron: AH Eetboekenreeks nummer 6 – roerbakken
Bereidingstijd: 30 minuten
- Datum: 22.02.2009
- Tijd: 21:24 uur
