Gegrilde Kalfsentrecote op saffraanrisotto met groene groenten

Gegrilde kalfsentrecote op Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kalfsentrecotes (150-175 gram per stuk)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels notenolie
  • zout en versgemalen peper

Voor de risotto:

  • 3 sjalotjes
  • ½ dl olijfolie
  • zout
  • 1 theelepel saffraanpoeder
  • 250 gram risottorijst
  • ½ dl droge witte wijn
  • 6 dl kippenbouillon (tablet of pot)
  • 50 gram boter
  • 30 gram (liefst vers) geraspte parmezaanse kaas
  • 1 dl room

Voor de groene groenten:

  • 250 gram groene asperges of sperziebonen
  • 200 gram peultjes
  • 250 gram broccoli
  • 2 eetlepels wokolie of olijfolie

Bereiding:

  1. Begin met de groenten. Snijd de onderkanten van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van ongeveer 3 cm. Haal de peultjes af en verdeel de broccoli in kleine roosjes.
  2. Kook de asperges en de broccoli 5-7 minuten in water met zout en voeg de laatste 3 minuten de peultjes toe. Giet de groenten af en spoel er koud water over.
  3. Bestrijk de kalfsentrecotes met een mengsel van olijfolie, notenolie en versgemalen peper.
  4. Snipper de sjalotjes voor de risotto en fruit ze zonder dat ze kleuren 3 minuten in de olijfolie met een snufje zout en saffraanpoeder. Voeg de risottorijst toe en roer tot de rijstkorrels glanzen.
  5. Voeg de witte wijn in gedeelten toe en blijf roeren. Wanneer de wijn is opgenomen wordt de bouillon lepelsgewijs toegevoegd. Pas als de eerste lepels bouillon door de rijst zijn opgenomen gaan de volgende lepels erbij.
  6. Als het vocht bijna verdampt is, is de rijst beetgaar. Voeg dan de boter, de parmezaanse kaas en de licht opgeklopte room met wat peper en zout toe. Houd de risotto even warm.
  7. Roerbak intussen de groene groenten 3 minuten in hete olie. Rooster de kalfsentrecotes 3-4 minuten per kant in een grillpan of antiaanbakpan.
  8. Schep een bergje risottorijst op voorverwarmde borden. Snijd de entrecotes in schuine smalle repen en schik deze op de rijst. Server de groenten eromheen.

Tips:

  • De kalfsentrecote kan worden vervangen door runderentrecote of biefstuk.
  • In plaats van saffraanpoeder is 1 eetlepel gehakte basilicum (vers of uit de diepvries) of 1 eetlepel groene pesto ook lekker door de risotto.

Wijnadvies:

  • Ga voor een relatief stevige witte wijn. Een pittig smakende Soave of een boterzachte Chardonnay of een exotisch smakende Viognier uit Zuid-Frankrijk (9-11ºC).
Bron: Boodschappen 7 – 2004
Bereidingstijd: circa 40 minuten
Print dit recept Print dit recept    

1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (1 stem(men) | gemiddeld: 1,00 punten)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close