Gebakken chorizobrood uit Spanje
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 stuk chorizo van 250 gram
- 100 gram ongezouten hazelnoten
- 1 pak kant-en-klare broodmix voor wit of bruin brood
- 25 gram boter
Bereiding:
- Snijd het vel van de chorizoworst. Snijd de chorizo in dobbelsteentjes.
- Hak de hazelnoten in grove stukken.
- Maak bet brood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep na de eerste rijsperiode de stukjes worst en noten door het deeg.
- Laat het deeg nogmaals rijzen. Bak er in de oven of broodbakmachine één groot brood of desgewenst kleine broodjes van volgens aanwijzing op de verpakking van de broodmix.
Tips:
- Vervang de noten door stukjes groene en/of zwarte olijven.
Bron: Boodschappen 3 – 2001
Bereidingstijd: 20 minuten (rijstijd en baktijd niet meegerekend)
- Datum: 22.02.2009
- Tijd: 19:44 uur
