Snijd het spek in dobbelsteentjes. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de champignons in plakjes en de salami in blokjes. Laat één blik bonen uitlekken in een zeef of vergiet.
Bak de spekblokjes in de hete boter. Neem ze daarna met een schuimspaan uit het vet en voeg bak het gehakt in het vet. Bak het rul door het met een vork kruimelig te maken.
Voeg de ui en de knoflook toe. Laat even meebakken en voeg vervolgens de spekblokjes, de salami en de champignons toe.
Laat de champignons op een niet te hoog vuur zachtjes gaar worden. Voeg de twee blikken bonen (één uitgelekt, en één met vocht) toe aan het mengsel.
Giet de wijn erbij en laat het geheel onder zo nu en dan voorzichtig roeren goed warm worden. Breng de bonenschotel op smaak met de peper en eventueel wat zout.
Serveertips:
Dien dit gerecht op met knapperige salade en warm stokbrood.
Wijnadvies:
Geef de overgebleven wijn erbij.
Bron: Gekregen van een collega
Bereidingstijd: 25 minuten
We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.