Flensjes met appeltaartvulling

Flensjes met appeltaartvullingIngrediënten voor 4 personen:

  • 4 flensjes, klaar gekocht of zelf gebakken
  • 2 grote of 3 kleine goudreinetten
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 1 eetlepel custardpoeder of bloem
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 tot 4 eetlepels cognac
  • mespunt kaneel

Bereiding:

  1. Snijd de geschilde appels in blokjes. Doe de appel met de rozijnen in een kom en schep er het custardpoeder of de bloem, de basterdsuiker, de cognac en de kaneel door. Zet afgedekt een paar minuten op de hoogste stand in de magnetron en laat nagaren.
  2. Warm de flensjes eveneens op in de magnetron. Verdeel de appelvulling over de flensjes en vouw ze dubbel.
  3. Geef er desgewenst nog een bolletje vanille- of kaneelijs bij en garneer met slagroom uit de spuitbus of versgeklopte slagroom.

Tips:

  • De cognac kan worden vervangen door calvados.
Bron: Boodschappen 8 – 1997 / recept van Petra van IJzerdoorn
Bereidingstijd: ca. 10 minuten
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close