Entrecote met rozemarijn en ratatouille

Entrecote met rozemarijn en ratatouilleIngrediënten voor 4 personen:

  • 3 tenen knoflook, fijngesneden 3
  •  takjes verse rozemarijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 entrecotes
  • 4 rode uien, in grove stukken
  • 2 gele paprika’s, in dunne repen
  • 2 courgettes, in de lengte in dunne repen gesneden
  • 5 trostomaten, in grove stukken
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • grillpan

Bereiding:

  1. Schep 2 fijngesneden tenen knoflook om met de naalden van 2 takjes rozemarijn en 2 eetlepels olie en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Marineer hierin de entrecotes.
  2. Verhit in een braadpan 2 eetlepels olie. Fruit hierin al omscheppend de stukken rode ui met de rest van de knoflook en de paprika tot ze lichtbruin kleuren. Schep er de courgette, de tomaat en een takje rozemarijn bij.
  3. Breng de ratatouille zachtjes aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur doorkoken.
  4. Verhit de grillpan. Neem de entrecotes uit de marinade, wrijf de naaldjes en knoflook er met keukenpapier af.
  5. Gril het vlees 2 minuten aan weerszijden tot het een bruin streepje heeft (vanbinnen mag het vlees rood zijn).
  6. Breng de ratatouille op smaak met de balsamicoazijn, (versgemalen) peper en zout. Verwijder de rozemarijn voor het serveren.
  7. Lekker met brood of aardappelpuree.

Variatietip:

  • Voeg 200 gram in vieren gesneden champignons toe aan de ratatouille.
Bron: Allerhande 3 – 2009
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Voedingswaarde per persoon: ca. 450 kCal
Print dit recept Print dit recept    

1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (1 stem(men) | gemiddeld: 5,00 punten)
Loading ... Loading ...
 

1 reactie op “Entrecote met rozemarijn en ratatouille”

  • connie zegt:

Dit recept kom ik bij toeval tegen en ’t lijkt me zo ontzettend lekker en mediteraan dat ik het komende week zeker ga uitproberen. Ik hoop alleen dat de entrecotes goed zullen lukken, ik ben niet zo’n vleesbraadster. Met de ratatouille zal ’t wel lukken. Ik krijg komende tijd nogal veel eters en dit recept lijkt me prima geschikt om goed voor de dag te komen. Niet al te bewerkelijk en pure ingredienten. Alleen de aardappelpuree erbij vind ik niks. Liever een pasta of een stuk bruin stokbrood of boerenbrood. Met de pasta zou ik dan ook nog wat saus willen voor de smeuIgheid.

  • Datum: 16.05.2009
  • Tijd: 21:05 uur
  •  
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close