Eendenborst met bosvruchtensaus

Eendenborst met bosvruchtensausIngrediënten voor 4 personen:

  • 4 eendenborstfilets (ca. 125 gram per stuk)
  • versgemalen peper
  • zout
  • 1½ dl gevogeltefond of wildfond (uit een pot)
  • 1 dl rode wijn
  • 2 eetlepels bosvruchtenjam
  • 25 gram boter
  • evt. allesbinder of aardappelzetmeel

Bereiding:

  1. Snijd de velkant van de eendenborstfilets met een scherp mes kruiselings in tot op het vlees.
  2. Bak de eendenborstfilets zonder toevoeging van boter of olie op de velkant in een droge hete koekenpan in 7 minuten krokant.
  3. Keer het vlees om en bak nog 2 minuten zodat de filets goudbruin zijn. Ze zijn dan van binnen rosé. Schep ze uit de pan, bestrooi ze met peper en zout en houd ze warm.
  4. Schep 2/3 deel van het vet uit de pan en voeg bij de rest van het bakvet de fond en de rode wijn. Kook de jus 3 minuten in.
  5. Roer de bosvruchtenjam erdoor en klop er koude klontjes boter door zodat de saus licht bindt. Bind de saus eventueel met allesbinder of aangelengd aardappelmeel.
  6. Snijd de eendenborstfilets in dunne plakken en serveer deze met de saus op de warme borden.

Tips:

Wijnadvies:

  • Schenk een rode Valdepenas Crianza, of een Bordeaux, Fronsac, Saint-Emilion, lalande-de-Pomerol (16-18°C) en veel rode Bourgognes (14-16°C).
Bron: Boodschappen 11 – 2004
Bereidingstijd: circa 20 minuten
Print dit recept Print dit recept    

1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (1 stem(men) | gemiddeld: 2,00 punten)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close