½ theelepel gehakte tijm (vers of diepvries) of mespuntje gedroogde tijm
2 eetlepels geschaafde amandelen
½ liter vanille-ijs
Bereiding:
Boen de sinaasappels schoon onder heet water. Rasp 1 eetlepel van de schil.
Pel de sinaasappels en de grapefruits en verdeel ze in partjes. Vang het sap op en verwijder zoveel mogelijk witte schilletjes en velletjes want deze geven een bittere smaak.
Verhit de olie in een wok, roerbak de sinaasappel- en grapefruitpartjes 2 minuten.
Voeg de rozijnen, honing, wijn en tijm toe. Rooster intussen de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan.
Serveer bolletjes ijs in schaaltjes met de lauwwarme citrusvruchten erbij en strooi de amandelen en sinaasappelrasp erover.
Wijnadvies:
Verrukkelijk met een glaasje Zuid-Franse muscat of een licht prikkelende moscato d’Asti.
Bron: Boodschappen 8 – 2007
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Voedingswaarde per persoon: 250 kCal
We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.