Chocoladeparfait

ChocoladeparfaitIngrediënten voor 6 personen:

  • 200 gram bittere chocolade
  • 1 borrelglas cognac of koffielikeur
  • 50 gram boter
  • 8 chocoladekoekjes
  • 3 eieren
  • 50 gram suiker
  • ¼ liter slagroom
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 6 halve peren uit blik
  • ⅛ liter slagroom
  • 4 eetlepels advocaat

Bereiding:

  1. Bekleed een met koud water omgespoelde cakevorm langs de zijden met gladfolie en laat het aan beide kanten een stuk overhangen.
  2. Smelt de in blokjes gebroken chocolade au bain marie of in de magnetron met de cognac of de koffielikeur (zie tip).
  3. Roer de boter door de gesmolten chocolade.
  4. Doe de koekjes in een plastic zak en verkruimel ze grof door er met de bodem van een steelpan op te slaan.
  5. Scheid de eieren in dooiers en witten. Klop de eierdooiers met de suiker tot een licht en luchtig mengsel. Klop er de gesmolten chocolade door.
  6. Klop de 1/4 liter slagroom met het cacaopoeder bijna stijf. Klop de eiwitten stijf.
  7. Spatel eerst de slagroom, daarna de verkruimelde chocoladekoekjes en ten slotte het eiwit door het chocolademengsel.
  8. Schep het mengsel in de voorbereide cakevorm en zet de afgedekte vorm minstens een nacht in de diepvries.
  9. Zet de vorm circa 30 minuten voor het serveren uit de diepvries in de koelkast.
  10. Snijd de uitgelekte halve peren tot waaiers.
  11. Klop de ⅛ liter slagroom met de advocaat tot een dikke vanillesaus.
  12. Stort de chocoladeparfait op een plank en snijd met een telkens in heet water gedompeld mes in plakken van ca. 2 cm dik.
  13. Leg de plakken op de bordjes. Garneer met de waaiervormig gesneden peren en een schepje vanillesaus.

Tips:

  • Doe de chocolade met de cognac of de koffielikeur in een kom die op een steelpan past waarin een laagje water tegen de kook wordt gehouden. Let op dat de bodem van de kom het water niet raakt. Het zal ongeveer 10 minuten duren voor de chocolade gesmolten is. Of doe de gebroken chocolade met de drank in een schaaltje en zet dat circa 3 minuten op 400 watt in de magnetron.

Wijnadvies:

  • Schenk bij dit nagerecht een glaasje Port of Madera.
Bron: Boodschappen 7 – 1998
Bereidingstijd: circa 40 minuten (vriestijd niet meegerekend)
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close