Chocoladekoekjes

ChocoladekoekjesIngrediënten voor 16-20 koekjes:

  • 300 gram bloem
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gram koude (room)boter
  • 1 eierdooier

Voor de vulling:

  • 200 gram (pure) chocolade
  • 100 gram zachte (room)boter
  • 50 gram poedersuiker
  • 2 theelepel cacaopoeder
  • plasticfolie
  • bakpapier

Bereiding:

  1. Deeg maken volgens basisrecept zanddeeg:
    Zeef de bloem boven een kom en meng er de suiker en de vanillesuiker door. Snijd de boter in blokjes en leg ze in de kom. Snijd met twee messen kruislings door het bloemmengsel, tot de boterstukjes heel klein zijn. Voeg de dooier toe en kneed de massa met koele hand snel tot een samenhangend deeg.
  2. Dit kan ook met de keukenmachine: doe dan de suiker, vanillesuiker, in blokjes gesneden boter en de eidooier in de mengkom en meng alle ingrediënten met behulp van de pulseknop, snel tot een kruimelige massa. Schud het deeg uit de mengkom en kneed er met koele hand een samenhangend deeg van.
  3. Vorm een deegbal en leg deze, verpakt in plasticfolie, 30 minuten in de koelkast. Bak vervolgens de koekjes door onderstaande stappen te volgen.
  4. Hak de chocolade heel fijn en kneed deze door het deeg. Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  5. Vorm van het deeg balletjes zo groot als een walnoot en leg deze op 5 cm afstand van elkaar op de bakplaat. Druk de balletjes iets platter en bak koekjes in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 15 min. gaar.
  6. Til het bakpapier van de warme bakplaat (anders gaat het bakproces door) en laat de koekjes minstens 30 min. afkoelen. Bewaar de koekjes tot gebruik in een luchtdichte trommel.
  7. Roer in een kom een egale crème van zachte boter, poedersuiker en cacaopoeder. Besmeer de helft van de koekjes
    met een laagje chocoladecrème en plak er telkens een tweede koekje tegenaan.
Bron: Allerhande 13 – 2006
Bereidingstijd: ca. 30 minuten; wachttijd ca. 1 uur; oventijd ca. 15 minuten
Voedingswaarde per stuk: 310 kilocalorieën
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close