Chocoladeborstplaat

ChocoladeborstplaatIngrediënten:

  • 500 gram suiker
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1½ dl melk
  • 2 volle eetlepels bakgember of fijngesneden gekonfijte gemberbolletjes

Bereiding:

  1. Doe de suiker in een steelpan met een dikke bodem en roer er het cacaopoeder door. Giet er zoveel melk op dat de bovenkant van de suiker net vochtig is (circa 1½ dl).
  2. Breng op laag vuur langzaam aan de kook en laat circa 10 minuten regelmatig roerend bruisend koken tot een druppel die van de lepel valt een draad trekt. Voeg de gember toe en laat die circa 2 minuten zachtjes meekoken.
  3. Neem de pan van het vuur en blijf roeren tot het mengsel is afgekoeld en dof is geworden. Zet intussen de met koud water omgespoelde vormen elk op een stukje bakpapier.
  4. Vul de vormen met het mengsel en laat opstijven. Trek als de bovenkant hard is geworden, het bakpapier van de onderkant.
  5. Laat de borstplaten op hun kant verder opstijven. Verwijder de vormen als de borstplaten helemaal zijn opgesteven.

Tips:

  • Variatietip: Laat de gember achterwege.
  • Variatietip: Vervang de melk en het cacaopoeder door 1½ dl sterke koffie en roer er op het laatst nog een scheutje koffielikeur door.
  • Variatietip: Maak roomborstplaat door de melk te vervangen door room en gebruik een paar druppels vanille-essence als smaakmaker.
  • In de betere keukenwinkels zijn flexibele kunststof matjes te koop waarin fondantjes kunnen worden gegoten.
Bron: onbekend
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Voedingswaarde per persoon: onbekend
Print dit recept Print dit recept    

1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (1 stem(men) | gemiddeld: 5,00 punten)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close