Chinese rivierkreeftjes met prei

Chinese rivierkreeftjes met preiIngrediënten voor 4 personen:

  • 2 dunne preien
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel pernod
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel bakgember
  • 2 eetlepels gevogeltefond
  • 2 pakjes rivierkreeftjes (à 100 gram)

Bereiding:

  1. De prei wassen, schoonmaken en schuin in stukjes van ca. 2 cm snijden. De peper wassen, halveren, de zaadjes verwijderen en de peper in reepjes snijden.
  2. In een wok de olie verhitten. De prei en de peper ca. 1 minuut op hoog vuur roerbakken.
  3. De pernod toevoegen en snel laten verdampen. De oestersaus, de bakgember, de fond en 3 eetlepels water toevoegen.
  4. De rivierkreeftjes erdoor scheppen en ca. 1 minuut zachtjes meewarmen.

Wijnadvies:

  • drink hierbij een friszoete tot halfzoete witte wijn.
Bron: AH eetboekenreeks nummer 6 – roerbakken
Bereidingstijd: circa 10 minuten
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close