Chinese kippensoep

Chinese kippensoepIngrediënten voor 4 personen:

  • 200 à 250 gram gekookt kippenvlees
  • 1 middelgrote prei
  • 1 ui
  • 1 liter kippenbouillon
  • 50 gram mihoen
  • 1 theelepel ketjap asin
  • evt. 1 mespunt vetsin
  • 1 à 2 afgestreken theelepels sambal oelek
  • 1 losgeklopt ei
  • 2 theelepels maïzena
  • 1 eetlepel fijngehakte bladselderij

Bereiding:

  1. Snijd het kippenvlees in kleine stukjes. Maak de prei schoon. Snijd deze in smalle ringetjes. Snipper de ui.
  2. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de prei en de ui toe. Laat alles 10 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Verkruimel de mihoen. Voeg deze samen met het kippenvlees, de ketjap, de sambal oelek en evt. 1 mespuntje ve-tsin bij de bouillon.
  4. Laat de soep hierna nog 2 minuten zachtjes doorkoken. Roer de soep enkele malen goed om.
  5. Bak intussen van het losgeklopte ei een dunne omelet. Snijd de omelet in smalle reepjes.
  6. Maak de maïzena aan met 2 eetlepels koud water. Roer het mengsel door de soep. Laat er nog even de kook over komen.
  7. Schep de omeletreepjes door de soep en bestrooi de soep vlak voor het opdienen met de selderij.

Tips:

  • Wanneer u bouillon van een tablet of van poeder gebruikt, kook er dan eerst een borstfiletje van kip (ca. 250 gram) in 8 minuten gaar.
Bron: Met conimex thuis in de oosterse keuken
Bereidingstijd: circa 20 minuten
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close